Joulujuhla 14.12.2017

Koko lippukunnan yhteistä joulujuhlaa vietettiin yhdessä Viinikan Sinisten kanssa. Ovathan kaksi sudenpentulaumamme, Tuhatjalkaiset ja Liito-oravat, heidän kanssaan yhteisiä.

Nekalan seurakuntatalolle kokoontuikin partiolaisia perheineen sankka joukko. Laskelmien mukaan jopa n. 150 henkilöä.

Ohjelmassa oli seikkailijoiden esittämä jouluevankeliumi, yhteislaulua ja merkkien jakamista. Myös joulutarina luettiin, mutta siitä olivatkin kaikki adjektiivit kadonneet. Onneksi yleisön avustuksella kaikki löytyivät ja tarina saatiin kuin saatiinkin luettua.

Tässä vielä koko joulutarina adjektiivien kera:

Partiolaisten joulu!

Läskin joulun voisi sanoa olevan ihmisen parasta aikaa:
Karvaista jouluruokaa, keltaisia herkkuja ja kuumaa yhdessäoloa. Kuten jouluisissa kouluissa, viekkailla työpaikoilla, niin myös soikeassa partiossa on omat pörröiset jouluperinteensä, joista kerromme nyt teille tämän ohuen tarinan avulla…

Jokaisen joulun alla jouluiset partiolaiset aloittavat joulun omenaiset valmistelut. Niin myös mukavat Viinikan sinitytöt sekä näkymättömät Viinikan siniset tekivät tänä
vanhana vuonna 2017. Kauniit jouluvalmistelut startattiin salaperäisellä kalenterimyynnillä. Suolaiset sudenpennut sekä aurinkoiset seikkailijat myivät typeriä kalentereita, kohtasivat lämpimiä ihmisiä ja rehkivät yhteisen hyvän eteen. Tuotto oli tietysti kylmää.
Kiitos teille siniset partiolaiset. Nyt voidaankin ensi vuonna toteuttaa lisää rumia retkiä ja läskejä tapahtumia teidän iloksi.

Jokaisen joulun alla uudet nuoret sudenpennut ja seikkailijat antavat vanhan partiolupauksen. Niin myös tänäkin vuonna isot partiolaiset ja heidän rusekat vanhempansa kokoontuivat limaiseen Viinikan kirkkoon kuuntelemaan  puhdasta messua ja huonokuuloisia lupauksen antajia. Lupaukset annettiin lyhyesti. Lopuksi pilkullinen Visityn sirkeä lippukunnanjohtaja piti punaisen ja pitkän puheen. Kunnollinen Joulutonttukin taisi kirkossa käydä salaa ihastelemassa partiolaisia. Notkean lippukunnanjohtajan puheen aikana takapenkistä alkoi kuitenkin kuulua pippurista kuorsausta. Taitaa ruskea tonttukin olla jo kovan joululoman tarpeessa.

Jouluun on kuulunut yhtä sun toista; reipasta leipomista ja hassuja myyjäisiä, jotka on tehty älyvapaalla yhteistyöllä. Pehmeät pikkujoulut on vietetty pirteinä ja ehkä niitä kelmeitä tonttujakin on joku jossain nähnyt vilaukselta, vaikka nopeita ne ovatkin.

Suolaisella Nekalan seurakuntatalolla leijuu joulun tuntu. Terävät ihmiset näyttävät iloisilta ja hieman nälkäisiltäkin. Outo tonttu on tullut ihastelemaan partiolaisten tylsää joulujuhlaa. Hänelle on ihmeellistä, kuinka kaikki viihtyvät yhdessä. “Koskahan sitä onttoa puuroa saisi maistaa?”, Tonttu pohtii. Tontun pitää vielä kuitenkin jaksaa vielä vähän odottaa. Joulujuhlaan kuuluvat löyhkäävät esitykset ja ihanat laulut, mutta onneksi pian tuodaan jo paha puurokattila pöytään ja Tonttu saa helpotusta nälkäiselle vatsalle. Kaikki äänekkäät partiolaiset sekä laihat vanhemmat
käyvät puurokattilan kimppuun rikkinäisinä ja puuro on väsynyttä.

Ikkunasta Tonttu huomaa, että taivaalla välähtää puuttuva tähti. Se on Tontulle merkki, että on aika palata takaisin pulskalle Korvatunturille. Siellä jo parrakas joulupukki odottaa apureitaan. Tonttu kuiskaa kaljusti: “Kiitos jälkeenjääneet partiolaiset, että sain olla osana teidän vihreää joulua.

Tiilistä joulua kaikille!

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.