Viikinkien kesäleiri 2018

  1. Päivä

Leiri lähti käyntiin vauhdikkaalla melontaretkellä Ala-pirttijärven poikki.

Loppupäivä sujui leiriä pystyttäessä sekä iltaohjelmassa.

  1. Päivä

Ja niin seuraavana aamuna leiriläiset heräsivät torven kauniiseen fanfaariin. Jumalat olivat yön aikana piilottaneet aarteita ympäri leiri aluetta, joita lapset pääsivät metsästämään. Päivän muuhun ohjelmaan kuului muun muassa leirihuivien askartelua ja lipunryöstöä.

  1. Päivä

Reippaat partiolaiset suunnistivat läheisellä maatilalle, jossa he keittivät trangialla ruokaa. Ruuan jälkeen lapset ihastelivat lampaita, kanoja ja suloisia kissanpentuja. Sitten olikin jo aika lähteä leiripaikalle ukkosen jyristessä uhkaavasti takana.

4. Päivä

Viikingit harjoittelivat viikinkitaitojaan rasteilla koko päivän ajan. Rasteja kierrettiin omissa ryhmissä. Rasteilla tehtiin miekkoja, kilpiä, harjoiteltiin miekkailua, valmistettiin tinasta korut, uitiin ja saunottiin. Illalla saunottiin uudessa saunassa ja uitiin paljon. Iltanuotiolla leiriläisille annettiin aarteet, sillä leiri oli sujunut varsin hyvin.

Aarteen sai kuitenkin avata vasta aamulla. Yöllä kuitenkin häiriötä aiheutti sumutorvea soittavat keikkalaiset, jotka samalla myös veivät aarteet.

  1. Päivä

Aamulla leiriläiset heräsivät ikävään yllätykseen. Aarteet olivat varastettu! Oli aika valmistautua sotaan, jotta aarteet saataisiin takaisin. Lapset meloivat toiselle puolelle järveä, jossa he kohtasivat jumalat ja toisensa eeppisessä miekkataistelussa. Aarteet voitettiin takaisin ja paluumatkalla viilennyttiin kanoottivesisodan parissa. Illalla oli viimeisen iltaohjelman vuoro.

  1. päivä

Ja niin oli aika viimeinen aamu. Lähdön lähestyessä leiriläiset pakkasivat tavaransa ja telttansa. Ja häipyivät, kiitos ja hei. Samoajat kiittävät reippaita leiriläisiä <3

Kategoriat: Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Viikinkien kesäleiri 2018

Joulujuhla 14.12.2017

Koko lippukunnan yhteistä joulujuhlaa vietettiin yhdessä Viinikan Sinisten kanssa. Ovathan kaksi sudenpentulaumamme, Tuhatjalkaiset ja Liito-oravat, heidän kanssaan yhteisiä.

Nekalan seurakuntatalolle kokoontuikin partiolaisia perheineen sankka joukko. Laskelmien mukaan jopa n. 150 henkilöä.

Ohjelmassa oli seikkailijoiden esittämä jouluevankeliumi, yhteislaulua ja merkkien jakamista. Myös joulutarina luettiin, mutta siitä olivatkin kaikki adjektiivit kadonneet. Onneksi yleisön avustuksella kaikki löytyivät ja tarina saatiin kuin saatiinkin luettua.

Tässä vielä koko joulutarina adjektiivien kera:

Partiolaisten joulu!

Läskin joulun voisi sanoa olevan ihmisen parasta aikaa:
Karvaista jouluruokaa, keltaisia herkkuja ja kuumaa yhdessäoloa. Kuten jouluisissa kouluissa, viekkailla työpaikoilla, niin myös soikeassa partiossa on omat pörröiset jouluperinteensä, joista kerromme nyt teille tämän ohuen tarinan avulla…

Jokaisen joulun alla jouluiset partiolaiset aloittavat joulun omenaiset valmistelut. Niin myös mukavat Viinikan sinitytöt sekä näkymättömät Viinikan siniset tekivät tänä
vanhana vuonna 2017. Kauniit jouluvalmistelut startattiin salaperäisellä kalenterimyynnillä. Suolaiset sudenpennut sekä aurinkoiset seikkailijat myivät typeriä kalentereita, kohtasivat lämpimiä ihmisiä ja rehkivät yhteisen hyvän eteen. Tuotto oli tietysti kylmää.
Kiitos teille siniset partiolaiset. Nyt voidaankin ensi vuonna toteuttaa lisää rumia retkiä ja läskejä tapahtumia teidän iloksi.

Jokaisen joulun alla uudet nuoret sudenpennut ja seikkailijat antavat vanhan partiolupauksen. Niin myös tänäkin vuonna isot partiolaiset ja heidän rusekat vanhempansa kokoontuivat limaiseen Viinikan kirkkoon kuuntelemaan  puhdasta messua ja huonokuuloisia lupauksen antajia. Lupaukset annettiin lyhyesti. Lopuksi pilkullinen Visityn sirkeä lippukunnanjohtaja piti punaisen ja pitkän puheen. Kunnollinen Joulutonttukin taisi kirkossa käydä salaa ihastelemassa partiolaisia. Notkean lippukunnanjohtajan puheen aikana takapenkistä alkoi kuitenkin kuulua pippurista kuorsausta. Taitaa ruskea tonttukin olla jo kovan joululoman tarpeessa.

Jouluun on kuulunut yhtä sun toista; reipasta leipomista ja hassuja myyjäisiä, jotka on tehty älyvapaalla yhteistyöllä. Pehmeät pikkujoulut on vietetty pirteinä ja ehkä niitä kelmeitä tonttujakin on joku jossain nähnyt vilaukselta, vaikka nopeita ne ovatkin.

Suolaisella Nekalan seurakuntatalolla leijuu joulun tuntu. Terävät ihmiset näyttävät iloisilta ja hieman nälkäisiltäkin. Outo tonttu on tullut ihastelemaan partiolaisten tylsää joulujuhlaa. Hänelle on ihmeellistä, kuinka kaikki viihtyvät yhdessä. “Koskahan sitä onttoa puuroa saisi maistaa?”, Tonttu pohtii. Tontun pitää vielä kuitenkin jaksaa vielä vähän odottaa. Joulujuhlaan kuuluvat löyhkäävät esitykset ja ihanat laulut, mutta onneksi pian tuodaan jo paha puurokattila pöytään ja Tonttu saa helpotusta nälkäiselle vatsalle. Kaikki äänekkäät partiolaiset sekä laihat vanhemmat
käyvät puurokattilan kimppuun rikkinäisinä ja puuro on väsynyttä.

Ikkunasta Tonttu huomaa, että taivaalla välähtää puuttuva tähti. Se on Tontulle merkki, että on aika palata takaisin pulskalle Korvatunturille. Siellä jo parrakas joulupukki odottaa apureitaan. Tonttu kuiskaa kaljusti: “Kiitos jälkeenjääneet partiolaiset, että sain olla osana teidän vihreää joulua.

Tiilistä joulua kaikille!

Kategoriat: Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Joulujuhla 14.12.2017

Toimintakertomus 2016

Lippukunnan kevätkokous pidettiin sunnuntaina 5.3.2017.

Kokouksessa mm. hyväksyttiin lippukunnan toimintakertomus vuodelle 2016 ja se on luettavissa myös tässä: Toimintakertomus 2016.

Kategoriat: Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Toimintakertomus 2016

Partio 5. luokkalaisten silmin

Partiossa opitaan paljon elämän perusasioita kuten solmujen tekoa, selviytymistä luonnon antimilla, sekä uskonnollisia ja hengellisiä kokemuksia. Partiossa voi saada jopa elinikäisiä uusia ystäviä.

Leireillä opitaan pystyttämään telttoja ja sytyttämään nuotioita. Rinkka kannetaan aina itse. Leireillä tehdään myös kaikkea kivaa ja partiomaista osaamista. Ahertamisen seassa ehdimme rauhoittua ja tehdä jotain kivaa.

Partiossa saa ajatukset muualle. Partiossa on paljon kivoja kilpailuja, joissa harjoitetaan partio-osaamista, esimerkiksi solmujen tekoa, puutöitä, ruuanlaittoa ja muuta fyysistä osaamista.

-Timanttimansikat-

Kategoriat: Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Partio 5. luokkalaisten silmin

Timanttimansikat!

Hei!

Olemme 2005 syntyneitä, toisen vuoden seikkailijoita Timanttimansikoita.

Meitä on 10 ihanaa mansikkahilloa:
Rixu, Miltsu, Hilu, Hipsu, Sitsu, Lotsu, Maddu, Ertsu, Allu
sekä nyt ainakin väliaikaisesti poissa oleva Emppu.

Yleensä kokouksissa olemme ulkona, leikimme leikkejä, keskustelemme partioasioista, suoritamme merkkejä tai olemme vain täyttä timanttia.

Kategoriat: Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Timanttimansikat!

Kaisan juhlapuhe – 8.10.2016

Rakkaat Viinikan Sinitytöt, lippukuntalaisten vanhemmat ja kutsuvieraat, tervetuloa Viinikan Sinityttöjen 60v juhlaan. Ensinnäkin suuri kiitos kaikille juhlan järjestelyihin osallistuneille, ilman teitä tätä juhlaa ei olisi. Suurimman kiitokseni kuitenkin haluan osoittaa teille lippukuntalaisten vanhemmat. Te kuskaatte omaa pientä partiolaistanne leireille ja kirkolle, taistelette urheasti kuksaa vastaan, luette sähköpostianne ja kuuntelette partioilot ja murheet.

”Vahinko etteivät äidit saa lähteä milloin haluavat ja ruveta nukkumaan taivasalla, varsinkin äidit sitä toisinaan tarvitsisivat” Näin sanotaan muumeissa, mutta kyllä meidän partiolaisten äidit saavat ruveta nukkumaan taivas alla, mutta eivät kuitenkaan lähteä minnekään, sillä myös me vähän isommat partiolaiset tarvitsemme joskus äidin apua. Joku tarvitsee auto lainaan, toinen lasten hoitoapua ja kolmas jonkun joka ehtii muuten vaan auttamaan partiojutuissa.

Nyt saankin loistavan tilaisuuden kiittää omaa äitiäni. Hän ei itsekään tiedä, että hänestä on tullut oikea himopartiolainen. Äiti järjestää menojaan, jotta saan lainattua autoa leireille, äiti tulostaa materiaaleja tai ainakin irrottaa juuttuneita papereita tulostimesta. Äiti kuuntelee kotona kaikki partiokiukuttelut ja hakenut olemattomalla varoitusajalla mehua lippukunnan joulujuhlaan.

Kaikki alkoi siitä kun aloitin yhdeksänvuotiaana sudenpentuna. Sain tehtäväkseni kirjoittaa meidän päiväkirjakansioon, jonka kotona kuitenkin pudotin. Silloin kaikki sivut lensivät lattialle ja olin aivan itkupaniikissa ajatellen, että nyt minut varmasti potkaistaan partiosta pihalle. Äiti kuitenkin järjesti kansion sivut takaisin ja no tässä ollaan.

(Joskus myöhemmin kuitenkin tajusin, että ei täältä ketään pois heitetä :D)

Vasta noin vuosi sitten pohdin partiolupausta tarkemmin ja tajusin, että siinä on mustaa valkoisella. Lupauksessa luvataan parhaani rakastaa jumalaani, omaa maatani ja maailmaa, toteuttaa partioihanteita ja olla avuksi toisille.

Juuri tuon ”Lupaan parhaani mukaan” voisi irrottaa kokonaan ja käyttää sitä kaikessa muussakin partioon liittyvässä. Se olkoon lohtuna minulle, joka huomaan unohtaneeni jotain oleellista. Sinulle, joka et vieläkään ole oppinut suunnistamaan. Hänelle, sille pienelle Kaisalle, joka pudotti kansion. Meille jotka hyvästä yrityksestä huolimatta putosimme talvierätaitokurssilla lieteojaan. Teille joita kiukuttaa eikä aina jaksa huvittaa. Heille jotka eivät ehkä koskaan opi merimiessolmua.

Tässä puheessa en halua lainata Raamattua, suurten partiohenkilöiden kirjoituksia, vaan Muumeja. ”Tämä tyttö ei väisty tai pelkää missään, hän juhlii ja riehuu tai on ikävissään. Hän siitä niin tykkää ja siinä on syy, hän on hurmaava, kiukkuinen, onnekas Myy.” Näin Muumit kuvaavat Pikku Myytä. Mutta tiedättekö mitä minulle tuosta kuvauksesta tuli mieleen. Minulle tulitte mieleen te, ihanat visityt. Muumien ajatuksia voi kuitenkin ajatella myös syvemmin partioon liittyen. Jos elät niin kuin Muumit neuvovat säästyt paljolta pahalta ja samalla elät aika lailla partion arvojen mukaisesti. Ajattelepa Muumipeikkoa, joka on aina valmis uuteen seikkailuun, Muumimammaa joka ajattelee, että jos joku syö pannukakkua, hän ei voi olla paha tai Nuuskamuikkusta, joka elää täydellisessä tasapainossa luonnon kanssa.

Tai mitäpä jos kaatosateen yllättäessä osaisimmekin vain todeta: ”Sade kuin sade, tämä vain sattui olemaan tavallista märempi”, ottamatta siitä sen suurempaa stressiä. Entä mitä tosi partiolainen ajattelee kun löytää langan pätkän: ”Langan pätkä, sen voisi muuttaa vaikka spagetiksi”.

Muumipapan sanoin voisi kuvata partiota: ”Täällä on paljon sellaista, mitä ei voi ymmärtää.” Siis ainakaan sellainen joka ei ikinä ole ollut partiossa.

”Hänellä oli suuri suku ja paljon tuttavia, katsos, tuttavia voi olla kuinka paljon tahansa, vaikka ei olekaan yhtään ystävää.” toteaa Nuuskamuikkunen eräässä muumikirjassa. Mutta meillä partiolaisilla on ystäviä. Itse saan olla onnellinen niistä rakkaista ja korvaamattomista partioystävistä, joita täältä olen saanut ja joiden kanssa olen saanut kokea niin paljon. Usein mietinkin katsellessani sudenpentujen touhuilua, että toivottavasti hekin saavat mahdollisuuden yhtä antoisiin ja pitkälle vieviin partioystävyyksiin, joita niin moni visity on partiopolulla päässyt rakentamaan.

Toinen, mikä tekee partiosta rakkaan harrastuksen, ovat ihanat lapset ja nuoret. Voi sitä iloa kun pieni sudenpentu saa vain ihmetellä Iidesjärvessä asuvan piisamin koloa tai vanhemmat kertovat kuinka tärkeä harrastus tämä lapsille on. Ihanaa onkin ajatella, että ehkäpä 70v juhlaa ovat järjestämässä juuri ne pienet sudenpennut.

Loppuun vielä kerran lämpimästi tervetuloa meidän 60v juhliin!

Päätän puheeni Muumipapan ajatukseen:” Elämä on täynnä suuria ihmeitä, sille joka on valmis ottamaan ne vastaan.” Ollaan aina valmiina ja muistetaan, että partio on yksi niistä seikkailuista.

Kategoriat: Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Kaisan juhlapuhe – 8.10.2016

Lämmintä kesää!

Sata pientä apinaa pyörähti Kouvolassa (ja kympin uutisissakin, kuulemma!) ja loppukesästä koittaa festariaika Pirttijärvellä! Tarkista ilmoittautumisohjeet infoista.

Kategoriat: Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Lämmintä kesää!

Uusi vuosi on jo pitkällä!

Vuosi on pärähtänyt mahtavasti käyntiin Viinikassa! Uuden ihanan lippukunnanjohtajamme Lauran johdolla on jo kokousteltu ja talvileirikin ehdittiin pitämään pari viikkoa sitten. Kololla riittää touhua ja tohinaa!

Kategoriat: Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi vuosi on jo pitkällä!

Terveisiä retkeltä!

Seikkailijat ja muut isot tekivät hienon ja vähän märän reissun Seitsemisen kansallispuistoon viime viikonloppuna. Sudenpentujen Koskireissu on edessä päin ja sen infot voit lukaista infoista!

Kategoriat: Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Terveisiä retkeltä!

Uudet ajat!

Ryhmät-sivulta voit tarkistaa kokousaikasi. Siis jos semmoinen on päätetty! Päivitellään sitä mukaan kun loputkin saavat sovituiksi.

Kategoriat: Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Uudet ajat!